Apr
05

Hengissä

Voiko tätä uskoa edes todeksi, mä päivitän blogiani pitkästä aikaa. Viimeisin maininta taitaa olla vielä niiltä ajoilta kun Unkarissa asustelin. Nyt lupaan parantaa tapojani ja kirjoitella blogiini merkintöjä edes hieman useammin kuin 4kk välein =)

Mutta ensiksi päivitän blogiohjelmiston uusimpaan ja sitten kuulette minun kuulumisiani enemmän…

Oct
21

Synttärijuhlat

Kaikessa hiljaisuudessa vietti matkalla.eu kaksi-vuotis syntymäpäiviä noin kuukausi sitten. Matkalla.eu on kovasti kasvanut kahden vuoden aikana ja kaikenkaikkiaan artikkeleita on sivuillamme tällä hetkellä 387. Paljon on kahdessa vuodessa tapahtunut ja monia mielenkiintoisia tarinoita on sivuiltamme luettavissa. Blogeissa liikutaan moneen suuntaan taatusti pääsemme lukemaan monia mielenkiintoisia tarinoita jatkossakin. 

Impivaara Joneshan lähtee tänään uudelle seikkailulle kohti Ameerikaan ihmemaata, mielenkiintoista nähdä millaisiin seikkailuihin Jones päätyy ja minne elämä häntä johdattaa. Elisa on muuttanut hiljattain Lanzarotelle ja raportoi sieltä kuulumisiian ja tekemisiään.  Anni ja Jyrki ovat ihan kohta lähdössä elämänsä seikkailulle maailman ympäri, taatusti kiehtovaa tarinaa on luvassa heiltäkin. Minä puolestaan olen palaamassa matkoilta takaisin Suomeen. Siitä en tiedä kuinka kiehtovaa kirjoitettavaa Suomen arjesta on, mutta se on varmaa että tämäkään blogi ei tule mitään hiljaiseloa viettämään.

Koska viralliset synttäri meni jo kuukausi sitten niin vietetään sen korvikkeena nyt sitten 2-v ja 1-kk synttäreitä. Kaikki olette sydämellisesti tervetulleita mukaan juhliin. Matkalla.eu tarjoaa kaikille kupposet virtuaalikahvia ja -kakkua. 

Jun
18

Uudistusta

Muokkalin hieman sivujeni Kuvat osiota ja nyt siellä on entistä paremmin esillä kaikki minun Flickr palvelussa olevat kuvani. Suurinosa kuvista mitä nettiin laitan päätyy nimenomaan tuonne Flickr palveluun. Joten käykääpä ihmeessä kurkkaamassa Kuvat sivua. Alla on esimerkki siitä millä tavalla voit nyt suoraan tämän blogin kautta selailla Flick:issä olvevia kuvia.

 

Created with Admarket’s flickrSLiDR.

 

Jun
07

Tsaba daa

Olettekin jo varmaan huomanneet että matkalla.eu on hieman uudistunut. Sivuston alla aloitti uusi blogi käykää ihmeessä kurkkaamassa mitä Elisa kirjoittelee ja lisää uutta on luvassa jossain vaiheessa kesää. Etusivu meni samalla uusiksi ja nyt etusivulta löytyy matkalla.eu:n virallisen Jaiku kanavan uusimmat otokset. Tarjoamme myös tilaisuuden niille joita kiinnostaisi aloittaa blogin oman kirjoittaminen tulla majoittumaan matkalla.eu:n hoivaan. Mikäli innostuit asiasta niin ota yhteyttä joko makke tai matkalla @matkalla.eu osoitteeseen.

May
11

Uutta sivuilla

Oletteko kaikki ahkerat lukijat jo huomanneet että sivuilla on muutamia muutoksia tapahtunut tässä parin päivän aikana. Ensinnäkin sivuille on tullut uusi osio nimeltään Kysyttävää Sinne olen listaillut niitä hauskimpia ja tyhmimipiä kysymyksiä ja kommentteja mitä tällä alalla olen kuullut. Päivitin samalla kartta sivua, siellä kun karttaa hieman liikuttelee niin näkee missä kotini sijaitsee. Kolmas uutuus on linkit. Sivun alalaidasta löytyy muutamia linkkejä ja niiden kautta aukeaa mielenkiintoisia asioita. 

Makken linkit: Tämän linkin takana piilee minun del.icio.us linkkikokoelmani. Lisäilen sinne linkkejä kiinnostavista asioista. Käykääpä kurkkaamassa.

Flickr Kuvat: Blogiin päivittelen aika laiskasti kuvia ja kaikki uudet kuvat löytyvät ensimmäisenä minun Flickr sivuilta. Sinne siis. 

Kiinnostavien asioiden kokoelma: Uutisia, blogeja ja muita kirjoituksia tulee seurattua aika paljon ja kaikki niistä löytämäni kiinnostavat artikkelit löytyvät tuon linkin takaa.

Tässä siis muutamia linkkejä ja niiden sisällöstä vähän tarkempaa tietoa.

May
10

Seuralaispalveluita

On taas aika tehdä hieman yhteenvetoa siitä miten täällä sivuilla on vierailta. Nämä tilastot koskevat sekä minun blogia että Impivaaran blogia. Hyvin mielenkiintoista tietoa on taas tarjolla. Ainakin minun mielestäni mielenkiintoista. Aloitetaan siitä miten tänne sivuille on päädytty. 

Hakusanoja:

Seuralaispalvelut
Suomalaiset kateellisia
Volvo s60 ilmastointi ei toimi
Utön matka
Syntymäpäivän onnitteluviesti
Puserrin
Pori Jazz siivoaminen
Mitä suomessa on nähtävää
Lattiakaivo tulvi
Kuvia kuppa
Homekasvusto kuvia
Dating suomi
Uikkarit saunassa

Tässä oli siis pieni listaus siitä millä hakusanoilla on sivuille päädytty. Aika mielenkiintoisia asioita ovat ihmiset etsineet ja niiden perusteella näille sivuille päätyneet. Valitettavasti osalle on varmasti sivujen sisältö tuottanut pienoisen pettymyksen. Ainakaan vielä me emme tarjoa seuralaispalveluita tai siivouspalveluita Pori Jazzeilla. Mutta ehkä tulevaisuudessa. Ikinä ei tiedä mihin suuntaan matkalla.eu kehittyy. Joten kannattaa jatkaa sivujen seuraamista. Yleisin hakusana oli www.matkalla.eu, mikä on toisaalta aika hassua. Tuohan on sivujen suora osoite, miksi se pitää kirjoittaa googleen, miksei sitä voi kirjoittaa samantien suoraan osoitekenttään. Suoraan sivuille saapuu 60% kävijöistä ja 12% tulee eri hakukoneiden kautta ja 27% tulee muiden sivujen kautta.

Kävijät:

Kävijöitä näillä sivuilla on yhteensä ollut 38 eri maasta. Ne maat joista on eniten kävijöitä on listattu järjestyksessä alla.

Suomi
Unkari
Vietnam
Turkki
Ruotsi
Thaimaa
Amerikka
Egypti
Belgia
Malesia

Suomesta tulee ymmärrettävästi eniten käyntejä ja alla on listaus niistä kaupungeista jossa majailee ahkerimmin sivuilla vierailijoita. Kaupungit eivät pidä täysin paikkansa sillä vaikka joku asuu vaikka kaarinassa niin voi nettiyhteys mennä vaikkapa turkulaisen operaattorin kautta jolloin kaupungiksi merkitään turku.

Helsinki
Turku
Vantaa
Salo
Järvenpää
Kajaani
Tampere
Kuopio
Nurmijärvi
Oulu
Kauniainen 

Lisäksi mukaan mahtuu paljon muitakin kaupunkeja tuossa oli vain osa listasta. Listalla on paljon pieniä paikkoja joista on tullut ihan muutamia käyntejä kuten esimerkiksi  Ii, Ylöjärvi, Korpilahti, Ruukki, Jokioinen,, Petäjävesi ja Lappajärvi. (Gunrad, arvaa kuka on mahtanut käydä sivuilla Lappajärveltä…)

Kävijäuskollisuus:

Kun verrataan matkalla.eu sivua muihin vastaaviin matkailu aiheisiin blogeihin niin voidaan sanoa, että meidän lukijat ovat paljon uskollisempia. Seuraavat lukemat koskevat siis matkalla.eu sivua ja suluissa olevat numerot ovat vastaavien sivujen keskiarvoja. 60% (30%) teistä kävijöistä on aktiivikävijöitä ja sitten loput 40% (70%) tulee sivuille ensimmäistä kertaa ja ehkä viimeistä. Sivuilla vieraillessanne katsotte keskimäärin 2,26 (2,47) sivua tai artikkelia. Ja aikaa yhteen käyntiin kulutatte noin 3,14 (1,01) minuuttia. Välittömästi sivuille tultua noin 57% (44%) poistuu paikalta lukematta yhtään mitään. Tämä lukema olisi varmasti paljon pienempi jos sivuille tulisi kirjoituksia ja päivityksiä useammin. 

Näin siis meillä.

Maatsingle Sivut