May
25

Jännät hetket

Tämä maa jatkuvasti tuo uusia ”hienoja” puoliaan esille. Kuusi tai seitsemän viikkoa sitten vuokraisäntämme lupasi korjauttaa suihkun. Suihku on ihan ehjä, mutta se pideke seinässä oli rikki. Asian olisi itse korjannut muutamassa minuutissa, jos olisi kaupasta käynyt ostaan uuden pidikkeen ja ruuvannut sen paikoilleen. No, kun kerran vuokraisäntä oli luvannut hankkia remonttimiehen paikalle niin päätimme odottaa.

Pari päivää sitten tuli remonttimies, kello 22.00 illalla. Katseli pidikettä hetken aikaa ja kysyi onko minulla sitä lohjennutta palaa tallessa, hän voisi liimata sen takaisin pikaliimalla. Pikaliimalla… No eipä ollut palaa enää jäljellä. Siihen remonttimies totesi, että huonompi juttu, nyt täytyy kääntyä ammattimiehen puoleen. Hän sanoi soittavansa putkimies ystävälleen jolla saattaisi pystyä hankkimaan niitä pidikkeitä. (Siis niitä pidikkeitä on melkein jokaisessa isommassa kaupassa.)

Tänään tuo remonttimies soitti, että on tulossa yhdeksän aikoihin korjaamaan suihkua, taas. Saa nähdä miten käy…

Mutta huomenna taas pohjoiseen kierrolle…

(ps. kiitos pusa ja jouni ja napoleon kommenteista… edes joku lukee)

May
24

Juhannus oli ja meni

JuhannusKyllä juhannus on sellainen juhla mitä pitäisi juhlistaa suomessa, tai sitten olla juhlimatta ollenkaan. Meillä oli suomi-porukalla pienet juhannusjuhlat. Muuten ihan hyvät juhlat mutta niistä puuttui kaikki juhannukseen viittaavat elementit. Kuten makkara, sauna ja järvi/meri. Tortilloita syötiin ja sitten lähdettiin kaupungille pyörimään. Ja siinä oli sitten se juhannus. Että ne rakkaat ystävät joilla on sauna kotona niin voipi jo valmiiksi laittaa tuon saunan lämpiämään. Sillä kun tulen lomalle ja teille kyläilemään niin saunaan on pakko päästä…

May
23

Mitähän sitä nyt sit sanois

SaunaYritin opettaa Irlantilaisia tänään tavoille. Ei onnistunut. Tulin juuri kuntosalilta ja myöskin saunasta. Pääsin tänään ekaa kertaa saunaan siellä, tämä kun oli eka kerta kun muistin ottaa uikkarit mukaan saunaan. Siellä on sekasaunat ja siksi uima-asun käyttö on pakollista.

Mutta siis se asia missä yritin opettaa näitä punanaamoja oli saunominen. Kun kävin salilla esittelykierroksella jonkun hienon puku-pr-herran kanssa niin se mainosti saunoja kovasti. Tokaisin sille, että hei mä olen saunonut puol-vuotiaasta saakka, että älä sä ala mulle opettaa saunomista… No se hehkutti, että siellä on tavallinen-sauna, höyry-sauna ja näiden yhdistelmä. Ihan surkeita kaikki. Ei niissä voi heittää vettä. Käsittämätöntä.

Siinä tavallisessa saunassa on kiukaan päällä sellainen suutin josta tulvahtaa vettä 10 min välein. Sellanen onneton pikku liru. Höyrysaunassa on vain höyryä. Ja sitten siinä viimeisessä höyry-tavallisessa-saunassa oli hana kiukaan päällä mistä tippui koko ajan vähän vettä. Se ei oikein selvinnyt, että mistä se höyry tulee… tuo sauna oli kyllä kaikkein lämpimin. Ensi kerralla otan saunaan mukaan juomapullon ja heitän sillä vettä kiukaalle, saa nähdä saako irkut sydärin. Siellä oli jopa kaksi hätäsuihkua, merkattu isoilla kylteillä. Jos vaikka joku sattuisi saamaan lämpöhalvauksen siinä 40 asteen saunassa… Käsittämätöntä. Niin ja kaiken kukkuraksi suurinosa lauteista oli melkein lattiantasolla.

Sunnuntaisessa lehdessä oli juttua erikoisista urheilulajeista. Suomesta oli päässyt kaksi lajia mukaan, suo-fudis ja saunominen. Siinä toimittaja oli testannut molempia. Fudiksesta se oli tykännyt, mutta saunominen oli ollut liian rankkaa. Se oli ollut 30 sek saunassa ja sitten lähtenyt lätkimään. Valitteli ku saunassa oli 90 astetta lämmintä. Täällä siis saunoissa on noin 40 astetta.

Ja puku ostoksille pitäis myös lähteä tai ainakin vuokraamoon. Ei pahemmin huvittaisi. Ens viikolla olisi puolustusvoimien lippujuhla. Suurlähettiläs kutsui henkilökohtaisesti juhliinsa, eipä voinut kieltäytyä. Jippii.. Siellä pitäisi olla sitten hienona ja edustuskelpoisena juttelemassa mukavia. Eiköhän sinne tarvii kuitenkin mennä ja katsoa millaiset juhlat on kyseessä. Tarjoilu toivottavasti ainakin on hyvää..

Yksi syy lisää miksi en ole rakastunut tähän maahan. Mulla ei ole omaa taloudenhoitajaa. Kämppis on kyllä, mutta se ei suostu tiskaamaan mun puolesta tai pesemään mun pyykkejä tai silittämään mun paitoja. Aika huono kämppis kyllä. Aasiassa tottu ehkä vähän liiankin hyvään palveluun ja elämään. Nyt kun on Euroopassa, niin on vaikea sopeutua tähän palvelukulttuuriin ja kalleuteen. Olen nyt viikon lykännyt pyykinpesuuta ja tänään pitäis ehkä tarttua tuumasta toimeen ja heittää kaikki vaatteet koneeseen, ei ole kohta enää yhtään puhdasta vaatetta päälle pantavaksi.

Että sellasta tällä kertaa

May
21

Suomi voitti!!!

EuroviisuAivan käsittämätöntä on tapahtunut Suomi on voittanut Euroviisuissa. Eipä olisi ikinä uskonut, että tällaista tapahtuu. Historiankirjat ovat menneet täysin sekaisin. Oli kyllä oikeasti ihan hyvä biisi, ainakin erottui joukosta. Suurlähettiläs kutsui huomiseksi kylään, on nyt ainakin jotain mistä keskustella sen kanssa.

Ainiin, en mä sitä Da Vinci Koodia sitten mennytkään katsoon. Myöhästyin vähän päivänäytöksestä ja illan kaikki näytökset oli loppuunmyytyä. Kävin katsomassa sen sijaan Mission Impossible 3. Oli taattua laatua, räiskettä ja toimintaa riitti koko leffan ajaksi.

May
12

Pohjoisesta tuulee taas

NewgrangeAika pitkä tovi on vierähtänyt siitä, kun viimeksi tänne mitään kirjoittelin. Ärsyttävää kun tuo työ haittaa ja rajoittaa vapaa-aikaa. Ei ole siis vapaa-ajan ongelmia ollut vähään aikaan. Pari viikkoa mennyt tiiviisti ensimmäisen kierron valmisteluissa. Nyt alkaa kierto olemaan loppusuoralla…

Olen tällä hetkellä siis Sligossa joka on kiertomatkan viimeinen kaupunki ennen paluuta Dubliniin. Ja itseasiassa siinä vaiheessa, kun saan tämän nettiin niin taidankin olla jo Dublinissa. Kaikenlaista on ehtinyt tapahtua viimeisten viikkojen aikana. 10 ihmistä on myöhästynyt koneesta, bussi hajonnut ja vettä on tullut todellakin kaatamalla. On niin paljon, että eihän sitä oikein tiedä mistä sitä aloittaisi. Jos vaikka alusta, tai ainakin melkein alusta.

Pari viikkoa sitten tuli ensimmäiset turistit Dubliniin, viikonlopuksi ja viikoksi. Heitä oltiin Susanin kanssa kentällä vastassa. Muuten meni kaikki ihan hyvin, mutta kaksi yksin matkustavaa miestä oli kateissa. Heitä ei vaan näkynyt kentällä. Susan lähti muiden kanssa kohti hotellia, kun minä jäin kentälle heitä etsimään. Tuloksetta. Molemmat kyllä sitten löytyivät, he olivat tulleet omatoimisesti hotellille. Toinen oli unohtanut ilmoittaa, että ei käytä meidän kuljetusta ja toinen oli niin humalassa ja muutenkin päästään sen verran sekaisin, että ei ollut tajunnut ilmoittaa asiasta meille.

No heidän kanssaan meni kaikki ihan hyvin, siihen asti kun piti lähteä taas kohti lentokenttää. Juuri kun olimme viimeisen hotellin kohdalta hakemassa porukkaa kyytiin, niin tuli tieto että kone onkin jo ehkä lähtenyt kohti Helsinkiä. Ihana Finnair oli muuttanut hieman lentoaikojaan, eikä ollut ilmoittanut siitä tänne päin. Niinpä Helsingin koneesta jäi 10 ihmistä kyydistä. He eivät olleet tietysti siitä kovinkaan ilahtuneita. Aikaa meni sitten etsiessä heille korvaavaa keinoa päästä suomeen mahdollisimman nopeasti. Reitti löytyi Pariisin kautta, mutta British Airways oli totaalisen epäyhteistyöhaluinen ja tappelin heidän kanssaan 2 tuntia jotta olisin saanut nuo 10 ihmistä koneeseen. Oli siis Air Francen kone, mutta noiden 10 piti lentää British Airwayksen kiintiössä (samaa lentoyhtiö allianssia Finnairin kanssa, ja näin ollen laskutus olisi mennyt sähköisesti ja hinta olisi ollut edullisempi.) No heille ei mennyt jakeluun tämä asia vaikka suomesta Finnairilta soiteltiin heille ja tietokoneella kaikki varaukset ja muut oli ok. Niinpä 20 min ennen koneen lähtöä ei auttanut muu unohtaa britti ja yhteistyö heidän kanssaan ja ostaa liput normaalisti. Ei ollut ihan halvat 498€ kappale. Onneksi oli visa mukana. No ne 10 ehti koneeseen ja pääsi suomeen pariisin kautta… Vihdoin ja viimein.

Kiertomatka oli sitten seuraavana vuorossa. Uupunut olo on tällä hetkellä paljon on nähty ja paljon on kierrelty. Porukka on mukavaa, seuranani on 16 rouvaa ja 4 herraa, keski-ikä on noin 50. Hyvin ollaan juttuun tultu ja muutamat kerrat jo ehditty iltaakin istua varsin myöhään yöhön, Irlannin ylpeyden Guinness oluen merkeissä.

Perjantaina on tämä porukka lähdössä kotia kohti ja viikon päästä tulee seuraava. On siis välissä aikaa levähtää ja valmistella seuraavaa ryhmää varten.

Lauantaina olisi tiedossa yhdet tuparit ja sunnuntaina oli joku mielenkiintoinen konsertti, josta en kyllä muista yhtään mitään sen tarkemmin kuin, että se on joku mielenkiintoinen.