Apr
30

Kuohujuomaa ja aurinkoa

Vappua vietetään täälläkin varsin vauhdikkaasti. Vappu on selkeästi työväenjuhla, jota mennään juhlistamaan kavereiden / perheen kanssa ulos. Lomaa on suurimmalla osalla 4 päivää pe-ti. Varsin moni on suunnannut kaupungista pois maaseudulle. Toki täällä keskustassakin ihmisiä pyörii ja riittä, varsinkin matkailijoita. Italialaisia on ihan joka ikisen nurkan takan laumoittain pyörimässä ja hyörimässä.

 Minä ajattelin huomenna tiistaina suunnata Margit-saarelle, sijaitsee ihan keskustassa keskellä tonavaa. Varsin pikkuruinen saari noin 2,5 pitkä. Siellä järjestetään perinteiset suomalaiset vappukekkerit. Paikalle odotetaan noin 50 unkarissa asuvaa suomalaista. Mikä parasta juhlien juomat (kuohuvat) tarjoaa Finnagora (tai joku muu vastaava järjestö). Ainoa huonopuoli on se, että huomenna illalla pitäisi lentää suomeen. Kovin suuresti ei voi siis vappua viettää. Kone lähtee onneksi vasta illalla. Heti keskiviikkona on aamusta iltaan koulutusta ja samoin torstaina. Perjantaina onkin lento takaisin tänne Budapestiin.

Eilen kävin herkuttelemassa ikeassa. Söin lihapullia, keitettyä perunaa, kermakastiketta ja puolukkahilloa. Hyvää oli ja jälkiruuaksi nautin laskiaispullan. Ostin kotiin pussillisen lihapullia Ikean myymälästä, joten nyt voi kotonakin herkutella… Taitaa olla yksi Budapestin edullisimmista ja suosituimmista ravintoilista tuo Ikea. Jonot olivat aivan valtavat ravintolan puolella.

 

Apr
23

Wien

Muutaman päivän työmatkalla (lomalla) Wienissä… Launtaina pörhällettiin junalla Wieniin kaupunkia katsomaan ja kollegoita tapaamaan. Ei ole yhtään niin kodikas kaupunki, mitä Budapest. Vähän on jo ikävä takaisin “kotiin”. Tarkoitus on olla vielä huomiseen täällä. Tänään saapuu Prahasta kollega tänne ja pidetään pientä kokousta kesästä ja lomista. Meillä kun on sama lomittaja näiden kotiden kesken niin tarvii sopia, että koska kukakin lomia pitää.

 Junalla kesti kolmisen tuntia juskuttaa tänne, välimatkat ovat todella lyhyet täällä keskieuroopassa. Muutaman tunnin junamatkan säteellä on noin 8 maata… Kaupungilla on tullut pyörittyä ja eilen käytiin kuuntelemassa Mozartin ja muiden säveltäjien konserttia. Itse konsertti oli upea mutta tila oli tosi surkea. Keskikkoinen juhlasali, jossa ei miltään penkiltä ollut kunnollista näkyvyyttä lavalle…

 

Apr
17

Budapestissä

Tänne on saavuttu keskelle kauneinta kevättä. Oikein ihastuttavat ilmat on täällä ollut nyt viikonverran noin 25 astetta päivisin. yhä lämpöisempää luvataaan, kesällähän saatta lämpötilat nousta tuonne 40 asteen paikkeille…

Matka meni varsin hyvin. Saavuin laivalla saksaan ja sieltä ajoin suoraan budapestiin. Matkaa kertyi noin 1200 kilometriä ja aikaa siihen kului sellaiset 11 tuntia. Saksassa pystyi painelemaan keskimäärin sellaista 140 km tunnissa ja huippunopeus oli navigaattorin mukaan matkan aikana 200 km/h. Matkalla pidin vain kolme taukoa. Tarkoituksena oli ensin jäädä yöksi sakan rajalle ja siitä ajaa seuraavana päivänä loppumatka unkariin. Matka rajalle sujui kuitenkin niin vauhdikkaasti, että päätin jatkaa ihan loppuun asti. Ihme kyllä missään vaiheessa ei väsyttänyt. Saattaa johtua siitä, että laivamatkan aikana (36h) en tehnyt muuta kuin nukuin ja söin, eli keräsin kunnolla voimia. Saksasta kun siirryin Tsekkien puolelle oli ero aika suuri. Tsekeissä oli heti vastassa viinakauppiaita, ränsistyneitä taloja ja huoria. Taitaa olla aika selvää millaisilla matkoilla saksalaiset käy Tsekeissä.

Lue loput kirjoituksesta »