Sep
30

Hyi mitä muusia

Ei ollu kyllä yhtään hyvää se pussiperunamuusi. Ois ehkä ollu vähän parempaa jos olis ollu laittaa kermaa sinne joukkoon, mutta lähikaupassa ei kermaa ollu. Kävin siellä pyörimässä ja maitokaapista löyty purkki mikä näytti kermalta, mutta himaan ku tulin ja purkin avasin niin haisi ja maistu aika vahvasti piimälle. En sitten viitsiny tehdä siitä muusia. No lihapullat ja kermakastike oli oikein makoisaa. Nälkä meni ja sehän oli pääasia. 

Sep
30

Sunnuntaina tapahtunutta

Sunnuntai päivä on valjennut. Tänään olin jo töissäkin tuossa aamulla. Kävin viemässä kaksi asiakasta kentälle ja sitten seurailin hetken aikaa maratonia. Täällä tuntuu olevan joka viikko joku urheilukilpailu menossa. Mukavaa kun tapahtuu kaikkea mahdollista. Tämä maraton kyllä hieman häiritsee mun elämää. Piti meinaan lähteä autolla ajelulle, mutta maratonin takia on katuja suljettu sen verran näppärästi, että en olisi päässyt parkkipaikalta pois. No ehtiihän sit vielä ajella myöhemminkin.Kohta vois alkaa tekemään ruokaa, mulla on menossa kaappien siivous ja tyhjennys operaatio. Ei ole enää kuin 4 viikkoa jäljellä täällä Budapestissä ja kaapeissa on ruokaa aika reilusti. En viitsi niitä pois heittää enkä jaksa niitä suomeenkaan tuoda mukanani. Pitää siis syödä pois. Tuosta perunamuusista mulla on hieman epäilyksiä. ei taatusti ole yhtä hyvää kuin oikeista perunoista tehty muusi tai edes mummon jauheperunamuusi.

Ostin muuten sirkus liput. Menen katsomaan lokakuun viimeisenä päivänä Cirque du Soleil: Delirium esitystä. Ne kiertelee ympäri maailmaa ja taisivat olla suomessakin ihan viikko tai kaksi sitten. Kävin netistä katselemassa pätkiä esityksestä ja vaikutti kyllä upealta. Osaavat yhdistää taitavalla tavalla perinteiset sirkustemput ja rockmusiikin.

Niin ja päivittelin tänään aamulla hieman blogiakin. Impivaara ehti asiaa jo kommentoimaankin tuon edellisen kirjoituksen yhteydessä. Mua häiritsi siinä edellisessä ulkoasussa sekaisuus. Tämä on vähän rauhallisempi ja tässä ehkä itse kirjoitukset on pääosissa eikä kaikki kilkkeet ja tilpehöörit.

Sep
22

Kylmä

Olin jo tossa viikko sitten ihan innoissani, kun huomasin että patterit oli lämpimät. Mutta se ilo jäi aika lyhyeksi. Kaupunki varmaan testaili kaukolämmön toimivuutta. Ei ole sen päivän jälkeen ollut mitään puhtia pattereissa. Tämä kun on näitä vanhoja taloja, nii tää kuuluu kaupungin keskuslämmitykseen. Alkaa olemaan jo tosi kylmiä öitä ja aamuisin kun herää niin kämpässä on varsin viileä. Kohta pitää alkaa lämmittämään asuntoa tolla kaasu-uunilla, jollei muuten meinaa lämpöä tulla. Mikä typerintä niin mä maksan lämmityksestä joka kuukausi rippumatta siitä onko sitä lämmitystä oikeasti vai ei.

Sep
22

Moottoripyörä kulkue

En tiedä kuinka paljon niitä moottoripyöriä oli, mutta paljon. Kesti kymmeniä minuutteja ennen kuin oli kaikki motskarit menny ohi. Tässä on lyhyt video kulkueesta. 

Sep
22

Mahdollisesti ehkä

Luulen, että tänään on autotonpäivä. Ainakin oli liikenne katkaistu monista kohdin ja polkupyöriä oli paljon liikkeellä. Katukuvassa näkyi myös paljon hippejä ja muita liimanhaistelijoita ja rastatukkia, mitkä voisi olla osaltaan merkkinä autottomasta päivästä. Polkupyörien lisäksi liikkeellä oli paljon moottoripyöriä. Oli tosi upeen näköistä ja kuuloista kun moottoripyörät ajeli kulkueessa Tonavan vartta. Sen sekä näki, kuuli että haistoi. Oli varsin voimakas pakokaasun haju ilmassa leijailemassa. Joitakin kuvia räpsin tuosta kulkueesta ja yhden videonkin kuvasin tapahtuneesta. Oli ihan veikeätä seurailla tapahtumaa. Helikopterit pörräsi taivaalla ja kuvasi sekä fillari että moottoripyörä kulkueita.

Sep
21

Valokuvatorstai

Seuraavan kuvan teema on Kivet. Tässä tarkempi lainaus valokuvatorstain sivuilta: Valokuvatorstain tämänkertainen haaste on valokuvata litteät, pyöreät, kulmikkaat, särmikkäät, järven tai meren huuhtomat, murskatut, hiotut, sammaloituneet, jäkäläiset, kotipuutarhaan kannetut, poisviskatut, käytäväksi ladotut, muuriksi pinotut, akvaarion pohjassa kyhjöttävät, lautaselle tai ikkunalaudalle asetellut, ihan missä tahansa muodossa löydetyt kivet. Haastesana on siis kivet.

Nyt yritän muistaa paremmin tämän teeman ja lupaan räpsästä kuvan joka liitty tähän kyseiseen teemaan. Kaupunki asettaa muutamia haasteita tähän teemaan. Tai toisaalta kiveähän täällä on joka puolella. Taitaa olla melkein kaikki talot rakennettu kivestä. Katsotaan mitä keksin.