Oct
12

Balaton järvelle

Siitä on taas virähtänyt pieni tovi, kun viimeksi olen tänne mitään kirjoitellut. Tänään voisi olla taas pävityksen aika. Olen juuri lähdössä Ferin kanssa Balaton järvelle tutustumaan paikkaan ja maisemiin. Jahka taas kotia pääsen niin kirjoittelen millainen paikka tuo oikein oli ja muuta valokuvakin varmasti tulee reissulta napsastua.

Oct
03

Tänään tuli taas liikuttua

Olen ylepä itsestäni. Sain tänään aikaiseksi taas lähteä liikkeelle. Miten tänään sujui niin sen voit lukea minun Harjoittelu sivultani. Tuolta sivun ylälaidasta löytyypi linkki. Muuten ollut ihan tavallinen päivä. Aamulla pidin asiakkaille tervetulotilaisuuden ja sen jälkeen suuntasin toimistolle papereita pyörittelemään. Siellä en kauhean pitkään jaksanut olla, koska tuli kova nälkä. Himasta löytyi kaapista kesällä ostamaani saksalaista “ruisleipää”. Ajattelin jo aikaa sitten että se olisi pilalla ja homeessa. Meinasin itseasiassa heittää sen roskiin tossa syyskuun alussa. Onneksi en heittänyt. Saksalaiset insinöörit on keksiny suhteelliseen pitkään säilyvän leivän. Tämäki kyseinen tuotos vanhenee vasta marraskuussa. Makuelämys ei ollut mikään taivaallinen, mutta tämän vaalean pullaleivän rinnalla se oli oikein maistuva herkku.

.

Oct
01

Mulla on paska kunto

Löysin tänään laatikon pohjalta housut joita en ollut käyttänyt noin vuoteen. Todellisuus iski tajuntaan kuin metrinen halko takaraivoon, kun tajusin että ei ne housut tahdo mennä kiinni. Vika ei ollut housuissa vaan mun vatasantiennossa. Eikä nuo muutamat kilot tuossa vatsan seudulla kauhiasti haittaa, paitsi jos pitää päivää paistatella vaikkapa rannalla. Mutta enemmänkin haittaa huono peruskunto. Suomessa tuli aika paljon hyötyliikuntaa harrastettua, varsinkin kun olin Finskillä laukkuja heittelemässä. Ja muutenkin aikoinaan tuli fillaroitua vatsin paljon ja finnairin aikoihin kävin myös kuntosalilla aina silloin tällöin. Mutta nyt ei ole 2 vuoteen tullut tehtyä yhtään mitää. Ei siis kertakaikkiaan yhtään mitään.

Sitä laiskistuu niin helposti ja sitten ku tarpeeksi laiskistuu niin sitten sitä ei enää saakkaan itseään enää liikkeelle. Tänään kuitenkin ryhdistäydyin ja kävlin 8 km lenkin. Aikaa meni 1,30 tuntia. Tästä jos tällä kertaa laskin ihan oikein niin keskinopeudeksi saadaan n. 6km/h. Kävelystä mä tykkään, mutta juoksua inhoan. Täällä on vieläpä todella upeat paikat missä käydä käppäilemässä. Ensin suunnistin himasta margit saarelle (1,3km) ja sitten saaren rauhallisessa tunnelmassa kiersin sen kokonaan (5,4km) ja sieltä himaan (1,3km). Margit saari on kyllä tosi mahtava paikka, ei autoja eikä melua tai kaupungin hälinää. Tonava virtaa vieressä ja toisella puolella on metsää tai puistoa. Oikein mukavaa. Aika paljon oli lenkkeilijöitä ja kuntoilijoita liikkeellä. ja minä siellä mukana.

Mä luin jostain kuntoiluaiheisesta blogista, että yksi hyvä keino liikkua tai siis saada raahattua iitsensä liikkeelle säännöllisesti on raportoida siitä jollekkin. Niinpä ajatttelin raportoida kuntoilutani täällä blogissa. Yritän keksiä keinon millä sais näppärästi pävittäiset kuntoilu suoritukset esille. Samassa blogissa sanottiin, että jos ei pidä juoksemisesta niin kannattaa tehdä niin että kävelee eka 5 min sit juoksee 1min ja sit taas kävelee 5min jne. Pitää kokeilla jossian vaiheessa. Samassa kirjoituksessa mainittiin myös siitä että ei saa ahnehtia liikaa. Eli mäkin aloitan suht rauhalliesti ja kokeilen jos juokseminen tuntuis hyvältä vasta muutaman kävelylenkin jälkeen.