Feb
19

Saunan raikkaana

Tulin juuri saunasta. Oli aivan mahtavaa saunoa pitkästää aikaa. Täällä jatkuu edelleen kylmät ilmat ja niinpä sauna tuntui entistä mukavemmalta. Kävimme Victorin ja Anin kanssa paikallisessa saunalassa. Ensiksi oli vuorossa lämmin kylpy puupaljussa. Sen jälkeen poremmeeseen ja sieltä höyrysaunaan ja vasta sen jälkeen sai mennä oikeaan saunaan. Paikalla oli läjä vietnamilaisia sekä minä ja yksi norjalainen herra. Jotenkin kummasti kaikki vietnamilaiset pakenivat saunasta aika nopeasti ja me jäimme norjalaisen kanssa nauttimaan lämpimistä löylyistä. Saunan jälkeen vuorossa oli kylmävesiallas (15 c) sitten olisi pitänyt mennä taas lämpimään porealtaaseen. Mä suuntasin takaisin saunaan ja sain henkilökunnalta pahoja katseita osakseni. Rikoin oaikan sääntöjä. Paikassa oli valtavasti henkilökuntaa, ohjaamassa oikeaan paikkaan ja vahtimassa kello kanssa että kukaan ei ole liian kauaa  saunassa yms. Saunan jälkeen oli vuorossa vielä hieronta. Olen tainnut kertoakkin jo usemapaan otteeseen että vihaan vietnamilaista hierontaa. Oli se kuitenkin pakko kokeilla tälläkin kertaa, jos se vaikka olisi rentouttavaa. Ei ollut. Vietnamilainen hieronta perustuu nivelien naksutteluun, nipistelyyn, ja lyömiseen. Siitä voi sitten päätellä kuinka rentouttavaa on maata hierontapöydällä, kun ikinä ei tiedä tuleeko seuraavaksi avokämmelellä isku vai nipistetäänkä ihoa vai iskeekö hieroja polvella kylkeen.

Uusi vuosi meni täällä oikein railakkaissa tunnelmissa. Jossain vaiheessa sekosin lakuissa, mutta kävin ainakin 8 eri kodissa juhlistamassa uutta vuotta. Perinteisiin kuuluu syödä hyvin ja juoda paljon. Maaseudun kodeissa oli ehdottomasti mielenkiintoisinta käydä. Uskomaton vieraanvaraisuus tässä maassa. Joka paikkaan otettiin avosylin vastaan ja monesta paikasta kutsuttiin johonkin toiseen kotiin. Eräässä kodissa oli perheen pojalla hauska nimi Airbus (ilmabussi) eli poika oli saanut nimensä lentokoneen mukaan.

Ylihuomenna eli torstaian lähdemme Hoangin kanssa keskiylängölle. Matkustamme ensin linja-autolla vuoristoseudulle ja sieltä lainaamme Hoangin kaverin moottoripyörää jolla kiertelemme vuoristoseutuja 4-5 päivää ja sitten palaamme takaisin Nha Trangiin. Mielenkiintoinen reissu tulossa. Kamera tarvii muistaa ottaa mukaan. Laitan kuvia ja tekstejä blogiin kun palaan tuolta reissulta.

Feb
06

Rotan vuosi

Tänään on kaupungilla ollut liikkeellä ihan muutama ihminen, kuten kuvasta näkyy. Lisää uuden vuoden kuvia on minun Flickr sivuille. Linkki sinne löytyy tämän sivun alalaidasta.

Olin tänään käymässä eräässä meidän hotellissa tuossa illalla. Tarkoitus ei ollut mennä sinne, mutta hotellista soitettiin ja pyydettiin käymään. Paikalle kun saavuin oli henkilökunta jo todella kovassa humalassa. Olivat juoneet viiniä koko illan. Minullekin pari lasia tuotiin saman tien. Paikalla oli myös muutamia meidän asiakkaita. No siinä viiniä nautiskeltiin henkilökunnan kanssa ja sitten suuntasin keskustaan katsomaan ilotulitusta. Väkeä oli ihan käsittämättömän paljon. Kuvasin kameralla pari video pätkääkin. Yritän saada ne videot kanssa sivuille esille.

Nyt on siis virallisesti Rotan vuosi ja toivotaan että vuosi tuo paljon onnellisuutta ja vaurautta ihmisille.