Apr
20

Osanottoni

Valtaosa on jo varmasti lukenut katsoneet televisosta tai lukeneet lehdistä Espanjan tuhoisasta linja-auto onnettomuudesta. Vaikka en kyseisssä maassa olekkaan niin silti tuo uutinen pysäytti hetkeksi miettimään.

Haluan esittää osanottoni kaikkien onnettomuuden uhrien puolesta ja muistaa niidä kollegojani Espanjassa jotka ovat osallisina tässä onnettomuudessa tavalla tai toisella.

–> Hesarin artikkeli aiheesta

Apr
12

Hörös börös körös kozsmötzksöt

Mä aloitin tänään opiskelemaan unkarin kieltä. Ei nää opinnot tosin vielä kauheasti tänään edennyt, mutta aloitin kuitenkin. Selailin hieman ensimmäistä oppikirjaa ja opettelin miten mikäkin kirjain ääntyy. On tää niin hauskan kuulonen kieli että ei tätä voi ehkä ihan tosissaan ottaa. Muutamia sanoja tosin osaan jo entuudestaan kuten; kiitos, hei, hyvää päivää, suutelen kättänne ja päätepysäkki. Kyllähän noillakin sanoilla jo aika pitkälle pääsee, mutta ajattelin että ehkä olisi ihan hyväksi laajentaa hieman tuota sanavarastoa. Sain lainaksi yhden kasetinkin mikä liittyy toiseen kirjasarjaan mitä en siis ole vielä avannutkaan. Luulen että toi kasetti tulee ihan tarpeeseen jossain vaiheessa. On aika vaikea ihan yksinään yrittää opetella sanoja kun ei ole mitään hajua miten ne Oikeasti lausutaan.

Apr
12

Lisäilin uusia videoita Flickr:iin

Satuin löytämään koneelta muutaman vanhan videon. Lisäilin niitä tuonne Flickr kuvapalveluun. Käykääpä katselemassa. Tämä kuvassa oleva maisema on Nha Trangista, uudelta vuodelta. Liikenteessä oli muutama mopo. Oli muuten kiva yrittää päästä himaan tossa ruuhkassa.Tänään kävin parissa museossa, kaunotaiteen museossa ja terrorimuseossa. Kaunotaiteen museossa en jaksanut kovinkaan pitkään kierrellä, oli vähän liikaa vanhoja tauluja. Terrorimuseo sitä vastoin oli muuten mielenkiintoinen mutta se oli täynnä jotain koululaisryhmiä jotka tukki koko museon. En viitsinyt niitten perässä roikkua vaan tein pikakierroksen ja lähdin pois. Joku toinen kerta sitten paremmalla ajalla.Tänään on ärsyttäny kiilaaja mummot. Ne ovat nyt kuoriutuneet kevään tullen koloistaan ja tukkivat koko kaupungin. Liikennevaloissa nämä mummot kiilaa ensimmäisiksi ja sitten kun valo vaihtuu niin niillä menee ikuisuus ennen kuin pääsevät liikkeelle ja niiden liikkuminen on tuskastuttavan hidasta. Sama juttu kaupassa. Mummot kiilaa eteen käytävillä ja jäävät sitten siihen hidastelemaan ja juoruamaan muiden mummojen kanssa.

Tästä pääset kurkkaamassa mitä Flickristä löytyy

Apr
11

Kotona on kiva olla

Ei ole tällä viikolla päässyt työt stressaamaan. Todella rauhallista ja hiljaista ollut. Tiistaina tuli 13 asiakasta ja tänään perjantaina peräti 6. Tästä kun saisi vielä kaikki kauden aloitukseen liittyvät paperi sotkut kuntoon niin sitten voisi keskittyä olennaiseen eli olemiseen. Tuntuu todella hyvältä tämä työtilanne viime talven jälkeen. Nyt saa rauhassa levätä ja olla. Ja mikäs täällä ollessa. Kevät on pitkällä, pari viime päivä ollut noin 20 astetta ja kirsikkapuut kukkii kauniisti.

Hyvin olen siis nyt viihtynyt täällä ja tää kämppä alkaa tuntumaan kodilta pikkuhiljaa. Eilen kävin ikeasta ostamassa lakanat, keittiöveitsen, leikkuulaudan ja muuta pientä. Samalla mukaan tarttui paketillinen röstiperunoita. Jos vaikka viikonloppuna laittasi röstiperunaa ja niiden kanssa jotain. Vieressä on ihan aito lihakauppa. Täällä vielä edelleen on kaikkia pikku-erikois-kauppoja jotka ikävä kyllä suomesta on jo melkeinpä tyystin hävinny.

Ainoa seikka mikä nyt vaivaa on se että kaipaisin äidin apua. Mulla irtos housista nappi, eikä ole neulaa tai lankaa millä korjata se. Ehkä taitaa olla kuitenkin helpompi etsiä kauppa mistä nämä korjaustarvikkeet saa, kuin lähettää housut äidille korjattavaksi. =)

Huomenna on kokonaan vapaa päivä. Paitsi että toimistolla taidan käydä pikasesti hoitamassa yhden asian. Sunnuntaina olisi hotellitapaamiset aamusta ja sitten loppupäivä vapaata. Ei siis turhia kiireitä.

Huomenna taidan mennä sankarten aukiolle (Hösök Tere) katsomaan kun on pikkuautojen kulkue. Sillä tarkoitetaan vissiin morris minien kulkuetta. Näin olin ainakin ymmärtänyt. Tai no voishan tota kulkuetta katsella talvipuutarhan ikkunastakin, mutta ehkä saisi paremmin valokuvia ihan paikanpäältä. Jos vain muistan aamulla tämän tapahtuman niin laitan siitä kuvia ja tekstiä tänne huomenissa.

Eipä tänne muuten mitään erikoista kuulu. Flunssa alkaa hellittämään, kiitos keltaisten nappien. Niin ja muistuttaisin että tänne voi sitten tulla kyläilemään. Tilaa nimittäin o.

Apr
07

Unkarissa taas

Oli kyllä niin mukavaa palata taas Unkariin ja Budapestiin. Tuntui kuin kotiin olisi tullut. Mä todella pidän tästä kaupungista. Ihan yksinkertaista ei tänne saapuminen ollut sillä suomessa myöhästyin lennoltani. Koneen piti lähteä hesasta klo 17.15 ja mä ajattelin että lähden kentälle hyvissä ajoin. Niinpä hyppäsin turusta klo 12 lähtevään bussiin. Mun piti olla siis kentällä klo 15 aikoihin. Mutta ihan näin ei siinä käynyt. Oli nimittäin tuona kyseisenä päivänä todella kauhea sää ja ykköstiellä oli muutamia onnettomuuksia. Puolen päivän aikaan oli ollut yksi onnettomuus mutta se saatiin raivattua pois. No raivauksen jälkeen sattui samassa paikassa toinen onnettomuus ja kaiken lisäksi tielle oli kaatunut rekka. Joten ykköstie oli totaalisen tukossa ja poikki. Jonot olivat noin 2-3 tunnin luokkaa.

Reilu tunti odoteltiin lohjan paikkeilla jonossa, mutta se ei liikkunut yhtään minnekkään. Vainion liikenne hoiti kyllä työnsä todella hyvin. Kuljettaja laittoi radion kuuluviin niin että kaikki pystyivät kuuntelemaan mikä on tilanne edessä. Kun selvisi että liikenne ei tule liikkumaan muutamaan tuntiin niin rahastaja alkoi tilailemaan tarvitseville takseja. No yllättäen kaikki taksit olivat varattuja. Hätä ei ollut kuitenkaan tämän näköinen vaan toiseen suuntaan ajoi pikku bussi joka poimi kaikki kentälle menijät kyytiin ja lähti kiertämään pikku teitä kohti lentokenttää. Kentälle saavuttiin noin 17.05 joten oli ihan mahdotonta että olisin koneeseen ehtinyt. Olin kuitenkin aikaisemmin ilmoittanut asiasta konttorille ja niinpä mulle oli varattu lento seuraavan aamun koneeseen. Yövyin sitten yhden yön Vantaalla ja seuraavana aamuna pääsin lentämään Budapestiin.

Budapestissä olikin kämppä jo valmiina. Muutin kaverini asuntoon joka lähti vaimonsa kanssa kesäksi Bratislavaan töihin. Kämppä on todella hyvä ja tilava. Sijainti on myös mieleeni. Sijaitsee ihan metrolinjan vieressä ja lähellä kaupungin puistoa. Toisesta ikkunasta näkyy eläintarha ja toisesta sankarten aukio.

Ekat päivät Budassa meni juhlien. Oltiin Harrin kanssa istumassa iltaa ja sitten viikonloppuna oltiin maalla Eeron synttäreillä. Nyt pikkuhiljaa olen taas päässyt työn makuun…

Apr
07

Kummipoikani

Olen tainnut jossain aikaisemmissa kirjoituksissa mainitakin että mulla on kummipoika Vietnamissa. Kuvaa en ole tuosta vesselistä vielä laittanut, mutta tässä se nyt on. Hän on siis Sunny ja ikää on noin 2 vuotta. Oikein ihastuttava poika, villi kuin mikä. On muuten vietnamilaiseksi lapseksi aika tukevassa kunnossa. On poika ollut kotona ruoka-aikaan. Lempiruoka pojalla on keitetyt ankan munat.