May
29

Kuntoilukausi alkaa taas

Sain vihdoinkin itsestä niskasta kiinni ja kävin ostamassa kuukausikortin kuntosalille. Hieman vaikeuksia tuotti löytää kunnollinen kuntosali jossa olisi englannin kielistä palvelua. Mutta  löytyihän se sitten vihdoin ja viimein unkarin ulkomaalaisten yhteisön kautta. Eilen kävin salilla tutustumassa ja samalla maksoin 3 kuukauden jäsenmaksut. Ei mikään kauhean pahan hintainen paikka ottaen huomioon sen tason. Yksi kuukausi maksaa noin 60€ josta tosin työnantaja maksaa puolet. Hinta pitää sisällään salin rajottoman käytön, vapaan osallistumisen kaikkiin jumppa yms tunteihin sekä saunan ja porealtaassa lillumisen. Ihan vielä en ole innostunut noista jumppa yms tunneista mutta katsotaan jos vaikka sellaisellakin tulisi käytyä jossain vaiheessa.

Tänään olen menossa salille ekaa kertaa ja samalla pitäis varata aika kuntoneuvojalle joka tekee mulle henkilökohtaisen ohjelman. Ompi sittentehokkaampaa kuntoilla kun tietää vähän mitä siellä tehdä. Muuten menee siihen että sitä  vain päättömästi kokeilee eri laitteita ja ehkä jossain vaiheessa kyllästyy. Kuntoklubin periaatteisiin kuuluu että kunto-ohjaajaan kanssa käydään tuloskia läpi kuukausittain jarakennetaan aina edistyksen mukaan uusi ohjelma. Ja mikä hienointa tuossa paikassa niin se sijaitsee erään ostoskeskuksen kattokerroksessa ja näköalat ovat todella hienot. Paikalla on myös oma kattoterassi missä on poreallas ja auringonottotilat.

May
15

Rahaa, rahaa, rahaa

rahaa

Tänään vietin jälleen kunnon toimistopäivän. Aamuvarhaisella on tikkana paikalla jo heti kahdeksan jälkeen ja kotiin pääsin lähtemään vähän kuuden jälkeen. Voin kertoa että hieman pyörii numerot ja tekstit päässä. Kirjanpitoa lähinnä näpyttelin ja tarkistelin laskuja sekä retkilaskelmia. No nyt on taas kaikki kunnossa ja seuraava samanlainen urakka on edessä ehkä vasta ensi viikolla. Hieman jäi tosin vielä hommat kesken kun lähtivät toimiston tädit kotiin ja rahat piti saada takaisin kassakaappiin ennen heidän lähtöä. Mutta huomenna jatkan. 

Viikonloppuna ajattelin pitää pari päivää vapaata ja suunnata taas maaseudun rauhaan, varsinkin ku on luvattu yli 30 asteen helteitä. Kelpaa taas pötkötellä auringossa ja nauttia päivästä. Lauantaina on yksi acapella konsertti minne olen menossa ja odotan sitä kovasti, olen kuullut paljon hyvää kyseisestä orkesterista. 

May
15

Päivä turistina

Kaupunki on täynnä mielenkiintoista tarjontaa ja nähtävää. Nämä kaikki tulee kuitenkin ohitettua liian helposti. Elämä pyörii niissä omissa pienissä ympyröissä ja millään ei meinaa saada aikaiseksi sitä että lähtisi tutustumaan uusiin nähtävyyksiin ja paikkoihin.  Tähän tosin vaikuttaa se että yksin ei kauheasti viitsi paikkoja kierrellä, mukavampaa on olla seurassa ja hämmästellä uutta yhdessä. Viime viikonloppuna tarjoutui tilaisuus viettää muutama päivä turistina hyvässä seurassa. 

Ensimmäiseksi suuntasimme Budapestin sirkukseen. Sirkus oli varsin pieni, mutta ohjelma oli tasokasta. Sirkus on auki ympärivuoden ja on yksi niistä harvoista  sisätiloissa toimivista sirkuksista Euroopassa. Se mikä sirkuksessa pisti silmään oli, että siellä oli ajateltu varsin hyvin sekä lapsia että äitejä ja isiä. Lapsille on jännitystä ja pellejä, äideille vähäpukeisia miehiä ja iseille todella vähäpukeisia tyttöjä. Välillä tulikin mieleen että kumpi tässä on etusijalla sirkus esitykset vai vähäpukeiset naiset. No molemmin parempi. Sirkuksesta mieleen jäi tiikerit, elefantit ja akrobatia esitykset.

Eläintarha

Sirkuksesta siirryimme naapurissa sijaitsevaan eläintarhaan, joka oli pienoinen pettymys. Eläintarhassa olen toki aikaisemminkin käynyt, noin vuosi sitten. Tuolloin se oli remontissa ja nähtävää ei juurikaan ollut. Sama remontti jatkui edelleen. Eläimillä oli aika vaatimattomat tilat tarhassa ja varsinkin elefanttien alue oli todella pieni. Sääliksi kävi eläinparkoja. Kiinnostavimpia eläimiä oli preeriankoirat jotka kaivelivat kuoppiaan ja vahtivat ettei taivaalta tule petoja heitä syömään. Hauskan näköisiä pikku otuksia kun seisovat takajaloillaan ja vahtivat ympäristöä ja taivasta. Mieleen jäi myös apinat. Eräs apina oli laiskalla päällä ja makoili lattialla ja nojasi päätään toisella kädellä ja toisella kädellä läimi muurahaisia jotka kävelivät hänen ohitseen. Muuta erikoista nähtävää ei eläintarhassa juuri sitten ollutkaan. Lisäksi eläintarha on aika sekava. Siellä ei oikein tiedä minne pitäisi mennä ja missä on mitäkin. Hämmästyttää myös se, että siellä ei ollut yhtään mitään englannin kielellä, vaikka se on yksi tärkeä nähtävyys kaupungissa.

Tonava

Näiden kahden kokemuksen jälkeen lähdimme illallisristeilylle Tonavalle. Meillä tuli uusi risteily ohjelmistoon ja pitihän tuo risteily käydä testaamassa. Kyseessä oli siis 1,5 tunnin illallisristeily, elävän musiikin siivittämänä. Risteilyä järjestävälle yritykselle ei jostain syystä ollut tullut tietoa että olemme tulossa risteilylle ja hetken aikaa asiaa selvitettyä kaikki järjestyi oikein hyvin. Pääsimme mukaan nauttimaan Tonavan aalloista ja hyvästä tunnelmasta ja ruuasta. Tämän työn etuja on se, että tällaisille risteilyille pääsee ilmaiseksi. Risteilyltä jatkoimme kohti kaupungin yöelämää. Useammassa paikassa kävimme, mutta monet paikat olivat varsin tyhjiä. Viimein suuntasimme Vittula nimiseen paikkaan. Nimi tulee ihan suomen kielistä. Paikka oli oikein tunnelmallinen ja viihtyisä pikku klubi.

Vittula

May
11

Uutta sivuilla

Oletteko kaikki ahkerat lukijat jo huomanneet että sivuilla on muutamia muutoksia tapahtunut tässä parin päivän aikana. Ensinnäkin sivuille on tullut uusi osio nimeltään Kysyttävää Sinne olen listaillut niitä hauskimpia ja tyhmimipiä kysymyksiä ja kommentteja mitä tällä alalla olen kuullut. Päivitin samalla kartta sivua, siellä kun karttaa hieman liikuttelee niin näkee missä kotini sijaitsee. Kolmas uutuus on linkit. Sivun alalaidasta löytyy muutamia linkkejä ja niiden kautta aukeaa mielenkiintoisia asioita. 

Makken linkit: Tämän linkin takana piilee minun del.icio.us linkkikokoelmani. Lisäilen sinne linkkejä kiinnostavista asioista. Käykääpä kurkkaamassa.

Flickr Kuvat: Blogiin päivittelen aika laiskasti kuvia ja kaikki uudet kuvat löytyvät ensimmäisenä minun Flickr sivuilta. Sinne siis. 

Kiinnostavien asioiden kokoelma: Uutisia, blogeja ja muita kirjoituksia tulee seurattua aika paljon ja kaikki niistä löytämäni kiinnostavat artikkelit löytyvät tuon linkin takaa.

Tässä siis muutamia linkkejä ja niiden sisällöstä vähän tarkempaa tietoa.

May
10

Seuralaispalveluita

On taas aika tehdä hieman yhteenvetoa siitä miten täällä sivuilla on vierailta. Nämä tilastot koskevat sekä minun blogia että Impivaaran blogia. Hyvin mielenkiintoista tietoa on taas tarjolla. Ainakin minun mielestäni mielenkiintoista. Aloitetaan siitä miten tänne sivuille on päädytty. 

Hakusanoja:

Seuralaispalvelut
Suomalaiset kateellisia
Volvo s60 ilmastointi ei toimi
Utön matka
Syntymäpäivän onnitteluviesti
Puserrin
Pori Jazz siivoaminen
Mitä suomessa on nähtävää
Lattiakaivo tulvi
Kuvia kuppa
Homekasvusto kuvia
Dating suomi
Uikkarit saunassa

Tässä oli siis pieni listaus siitä millä hakusanoilla on sivuille päädytty. Aika mielenkiintoisia asioita ovat ihmiset etsineet ja niiden perusteella näille sivuille päätyneet. Valitettavasti osalle on varmasti sivujen sisältö tuottanut pienoisen pettymyksen. Ainakaan vielä me emme tarjoa seuralaispalveluita tai siivouspalveluita Pori Jazzeilla. Mutta ehkä tulevaisuudessa. Ikinä ei tiedä mihin suuntaan matkalla.eu kehittyy. Joten kannattaa jatkaa sivujen seuraamista. Yleisin hakusana oli www.matkalla.eu, mikä on toisaalta aika hassua. Tuohan on sivujen suora osoite, miksi se pitää kirjoittaa googleen, miksei sitä voi kirjoittaa samantien suoraan osoitekenttään. Suoraan sivuille saapuu 60% kävijöistä ja 12% tulee eri hakukoneiden kautta ja 27% tulee muiden sivujen kautta.

Kävijät:

Kävijöitä näillä sivuilla on yhteensä ollut 38 eri maasta. Ne maat joista on eniten kävijöitä on listattu järjestyksessä alla.

Suomi
Unkari
Vietnam
Turkki
Ruotsi
Thaimaa
Amerikka
Egypti
Belgia
Malesia

Suomesta tulee ymmärrettävästi eniten käyntejä ja alla on listaus niistä kaupungeista jossa majailee ahkerimmin sivuilla vierailijoita. Kaupungit eivät pidä täysin paikkansa sillä vaikka joku asuu vaikka kaarinassa niin voi nettiyhteys mennä vaikkapa turkulaisen operaattorin kautta jolloin kaupungiksi merkitään turku.

Helsinki
Turku
Vantaa
Salo
Järvenpää
Kajaani
Tampere
Kuopio
Nurmijärvi
Oulu
Kauniainen 

Lisäksi mukaan mahtuu paljon muitakin kaupunkeja tuossa oli vain osa listasta. Listalla on paljon pieniä paikkoja joista on tullut ihan muutamia käyntejä kuten esimerkiksi  Ii, Ylöjärvi, Korpilahti, Ruukki, Jokioinen,, Petäjävesi ja Lappajärvi. (Gunrad, arvaa kuka on mahtanut käydä sivuilla Lappajärveltä…)

Kävijäuskollisuus:

Kun verrataan matkalla.eu sivua muihin vastaaviin matkailu aiheisiin blogeihin niin voidaan sanoa, että meidän lukijat ovat paljon uskollisempia. Seuraavat lukemat koskevat siis matkalla.eu sivua ja suluissa olevat numerot ovat vastaavien sivujen keskiarvoja. 60% (30%) teistä kävijöistä on aktiivikävijöitä ja sitten loput 40% (70%) tulee sivuille ensimmäistä kertaa ja ehkä viimeistä. Sivuilla vieraillessanne katsotte keskimäärin 2,26 (2,47) sivua tai artikkelia. Ja aikaa yhteen käyntiin kulutatte noin 3,14 (1,01) minuuttia. Välittömästi sivuille tultua noin 57% (44%) poistuu paikalta lukematta yhtään mitään. Tämä lukema olisi varmasti paljon pienempi jos sivuille tulisi kirjoituksia ja päivityksiä useammin. 

Näin siis meillä.

Maatsingle Sivut
May
10

Tiskaamisen sietämätön kauheus

Yksi asia mitä vä vihaan on tiskaaminen. En tajua kuinka joku voi siitä pitää. Mulla jotenkin aina tiskiä kertyy valtavasti ja vasta sitten kun ei ole yhtään ainutta puhdasta astiaa, nöyrryn tiskivuoren edessä ja käärin hihat ja alan tiskaamaan. Ehdoton hankita mitä mun kotiin sitten joskus tulee on tiskikone. Usein tiskikoneet on kuitenkin aika tylsän näköisiä hökötyksiä. Mutta nyt olen löytänyt näyttävän tiskaajakoneen jota kehtaisi esitellä naapureillekin. 

tiskokone

En vaan tiedä mistä näitä saa ja mitä mahtaa maksaa. Eikä mulla tosin ole vielä sitä kotia minne tämmöisen kapistuksen voisi laittaa. Mutta haaveillahan voi aina. Vai mitä! Musta tuotteiden muotoilu on silloin onnistunut jos sitä pitää hetki katsella ennen kuin selviää mistä tuotteesta on kyse. Muotoilu joka poikkeaa totutusta. Tavallaan on todella tylsää että joku on joskus tehnyt vaikkapa tiskikoneen ja sen jälkeen kaikki tekee ja suunnittelee suunilleen samanlaisia pömpeleitä. Hyvä esimerkki tylsästä muotoilusta on tietokoneet. Kaikki samannäköisiä harmaita/mustia laatikoita missä on pari kirkasta valoa. No tässäkin on onneksi poikkeuksia. Kiitos Applen.