Jun
25

Carlos Santana

Carlos SantanaOlen kesällä menossa taas Pori Jazzeille ja sinne on tulossa esiintymään Sanatana. Ikinä en ole Santanaa livenä kuullut ja en osaa sanoa mitä odottaa tuolta herralta. Santana on varmasti nämä minun pähkäillyt kuullut, sillä hän on päättänyt tulla esiintymään minun etupihani läheisyyteen. Ensi lauantaina on ilmaiskonsertti jonka kustantaa paikallinen puhelinyhtiö.

Tapahtumapaikkana on sankartenaukio, tuo aukio näkyy siis minun talvipuutarhastani ja olohuoneen ikkunasta. Joten taidan lauantai-illalla istuskella kotona ja kuunella kun Santana esiintyy. Tietääpi sitten ainakin kannattaako häntä vielä uudestaan Jazzeilla  vaivautua kuuntelemaan.

Olenhan muistanut jo mainostaa että ensi viikolla alkaa mun kesäloma. Tarkemmin sanottuna 3.7 lähden täältä aamukoneella kohti Suomea. Mitään tarkkoja suunnitelmia ei ole vielä tehtynä. Ainoa seikka mitä olen sopinut on se, että Jazzeille menen. Tarkoituksena olisi kyllä Sipoon Sankarin kanssa pieni suomikierros tehdä taas totuttuun tapaan. Loma päättyy 5.8, joten kyllä tuohon onneksi jää aikaa hieman kavereitakin nähdä ja nauttia vaan olemisesta.

Jun
18

Asunto

Täällä minä asun:

Jun
18

Uudistusta

Muokkalin hieman sivujeni Kuvat osiota ja nyt siellä on entistä paremmin esillä kaikki minun Flickr palvelussa olevat kuvani. Suurinosa kuvista mitä nettiin laitan päätyy nimenomaan tuonne Flickr palveluun. Joten käykääpä ihmeessä kurkkaamassa Kuvat sivua. Alla on esimerkki siitä millä tavalla voit nyt suoraan tämän blogin kautta selailla Flick:issä olvevia kuvia.

 

Created with Admarket’s flickrSLiDR.

 

Jun
18

Keskikesän juhlintaa

Akác-Tanyan hirsimökitKohta se on edessä, juhannus nimittäin. Muutamaan vuoteen en ole päässyt nauttimaan perinteisestä suomalaisesta juhannuksesta laisinkaan. Tänä vuonna siihen tulee kuitenkin muutos. Tämän perinteisemmin ei varmasti suomalaista juhannusta voi ulkomailla viettää. Olen lähdössä lauantaina maaseudulle, Akác-Tanyan tilalle. Tuohon samaiseen juhannusjuhlaan yritetään myydä myös retkeä meidän asiakkaille, mutta saapa nähdä innostuuko kukaan lähtemään. Varmaa on kuitenkin se että minä olen tuonne lähdössä. Mitä sitten kuuluu perinteiseen suomalaiseen juhannukseen Unkarissa:

Saunomista tietysti. Paljon saunomista. Koko päivän on perinteinen puusauna lämpimänä, jonne voi kipaista lämmittelemään ja virkistätytymään. Todella makoiset löylyt irtoaa tässä saunassa. Sitten yksi parhaista saunakokemuksista ikinä, savusauna. Tilalta löytyy suomalaisista hirsistä rakennettu savusauna. Tämän saunan löylyistä en ole vielä päässyt nauttimaan. Toki olen tilalla savusaunonut, mutta se sauna paloi tuossa muutama kuukausi sitten. Uuden rakentaminen onneksi alkoi samantien ja nyt on tilalla taas savusauna. Mukavaa päästä testaamaan millaiset on löylyt uudessa saunassa. Uskoisin, että mitä parhaimmat. Alla oleva kuva on vielä rakennusvaiheessa olevasta savusaunasta.

Savusaunan rakentaminen

Saunomisen lisäksi perinteiseen juhannuksen viettoon kuuluu tietysti syöminen ja juominen. Ruokana tulee olemaan erilaisia savustettuja lihoja sekä savustettua lohta joka on vuorattu aurajuustolla. Tuo lohi on parasta lohta mitä olen ikinä syönyt. Aivan taivaallista. Lihat kun saa kaikessa rauhassa kypsyä savusaunan löylyissä niin niistä tulee todella herkullisia. Illan aikana varmasti maistellaan tilan omia viinejä sekä isännän tekemään mustikka palinkaa. Nälkä eikä jano ei taatusti pääse juhannuksena yllättämään.

Kota

Mitä juhannus olisi ilman juhannuskokkoa. Ilta kun pimentyy niin on aika sytyttää juhannuskokko lepattamaan ja valaisemaan juhannusyötä. Ja kun alkaa väsyttämään jossain vaiheessa yötä niin on hyvä kömpiä nukkumaan hirsimökkiin. Tilalla on useita hisrimökkejä ja päärakennuksesta löytyy myöskin majoitustilaa. Sitä en vielä tiedä onko tilalla juhannuksena paljonkin vieraita, mutta toivotaan niin. Näin siis sujuu minun juhannukseni tänä vuonna.

Päärakennus

 

Jun
08

Marcus on?

Päätin kokeilla mitä google kertoo minusta, Marcuksesta. Aika vähän löytyi tietoa minusta. Lähinnä opiskeluun liittyviä juttuja ja sitten pätkiä jotka liittyvät tähän blogiin tavalla tai toisella. Kokeilin myös mitä google ja muut hakukoneet antaa tulokseksi hakusanalla “marcus on” 

Markus on suomalainen miehen etunimi. Nimi Markus tulee roomalaisesta nimestä Marcus. (Näin on)

Markus on Jämijärven lahja Suomen rautalankamusiikille. (Halluutteko kuulla kun soitan rautalanka musiikkia)

Marcus on viihtynyt mainiosti opiskelijana Upsalan yliopistossa. (No ihan sinne en ole vielä ehtinyt)

Marcus on esimerkiksi kiinnostunut roska-autosta. (Ja monesta muustakin asiasta)

Marcus on tehty katseltavaksi. (Tervetuloa katselemaan)

MArcus on niin ihanana ja positiivinen ihminen. (Enkö olekin)

Marcus on kaveri, jolla on paljon lahjoja. (Lahjoja vaikka mihin)

Marcus on ope. (No en sentään ihan ope)

Marcus on kansankirkon liberaali pappi. (Enkä edes pappi)

Marcus onsoittanut lukio- ja opiskeluaikoinaan lukuisissa kokoonpanoissa. (Tätä mä en usko)

Marcus on ensimmäisessä työpaikassaan. (Ei tää eka ole, taitaa olla nopean laskutoimituksen mukaan mun 12. työpaikka)

Marcus on kaavaillut elättävänsä itsensä katuperformansseilla. (Ei tällä kyllä rikastuta) 

Marcus on monipuolinen ja sympaattinen esiintyjä. (Kyllä)

Marcus on maailmanmies, mahtava persoona. (Taas kyllä)

Marcus on kova poika kiekkoilemaan. (Ikinä en ole jääkiekkoa pelannut)

 

Näitä olisi ollut vaikka kuinka paljon, mutta poimin tänne ensimmäiset mitä vastaan tuli. Aika hauskoja määritelmiä kieltämättä…

 

Jun
07

Hymy

Miten vaikeaa se hymyileminen voi olla. Eikä edes välttämättä tarvitse hymyillä, mutta jos edes näyttäisi eleillään ja ilmeillään siltä että ei ole ihan kuollut. Nimittäin alkaa raivostuttamaan se, että ihmiset on kuin kuolleita lahnoja. Tässä ammatin varrella on tullut pidettyä aika monta  tervetulotialisuutta ja vedettyä aika monta lentokenttäkuljetusta sekä tehtyä useita retkiä. Näiden aikana kun juttelee isolle joukolle ihmisiä niin valtaosa näyttää ihan pystyyn kuolleilta. Heiltä ei saa minkäänlaista palautetta että puhunko nyt kiinnostavia asioita ja haluavatko he kuunnella ylipäätänsä vai mitä heidän mielessään liikkuu. No sen tiedän palautteen perusteella että kyllä heitä kiinnostaa, mutta miksei sitä voi sitten näyttää. Riittäisi vaikka se että edes välillä nyökyttäisi päätä ja osoittaisi kiinnostuneisuutta. Mutta ei. Eikä tämä ole pelkästään minun ongelma vaan samaa juttelevat kaikki jotka työskentelevät suomalaisten kanssa. Olisi huomattavasti motivoivampaa tehdä töitä ja kertoa asiasta kun näkisi että joku seuraa mukana. Jälkeen päin kyllä uskalletaan antaa palautetta ja kommentoida, mutta hyvin harvoin paikanpäällä. Mistähän se oikein mahtaa johtua. 

Muutenkin palautteen antaminen suoraan on suomalaisille hyvin vaikeaa. Äärimmäisen harvoin sanotaan jos joku asia on huonosti tai varsinkaan jos joku asia menee hyvin. Mutta sitten jälkeenpäin kirjoitellaan pitkiäkin sepustuksia siitä mikä kaikki on mennyt pieleen. Olisi huomattavasti helpompaa puuttua asioihin jos ongelmista mainittaisiin samantien. Klassinen esimerkki on se että hotellihuoneessa ei toimi vaikkapa vessa. Sitä sitten sinnitellään viikko toimimattoman vessa kanssa ja vasta suomessa valitetaan asiasta. Sitä ehkä kuvitellaan että saadaan korvauksia kun suomessa asiasta kerrotaan matkanjärjestäjälle. No voin kertoa että ei saa. Sen lisäksi että ei saa korvausta on joutunut elämään koko viikon ilman toimivaa vessaa. Mutta jos on niin vaikea saada sitä suuta auki, niin siinäpä sitten kärsii. Jos asioista kerrotaan heti niin ne voidaan korjata ja mahdollisesti paikanpäällä korvata jos tilanne sitä vaatii. Mutta turha sitä on enää suomessa itkeä.

Toisekseen en ole lastentarhan täti joka osaa lukea ihmisten ajatuksia. Ja mielestäni oma-aloitteisuutta ja maalaisjärkeä pitäisi jokaisella ihmisellä olla edes vähän, myös ulkomaanmatkalla. Minä en voi olla taluttamassa joka hetki jokaista kädestä paikasta toiseen ja kertomassa miten ostetaan vettä kaupasta tai miten ostetaan metrolippu. Pidämme tervetulotillaisuutta eräässä keskustahotellissa jonka alakerrassa on metroasema. Olen lukemattomat kerrat kertonut, että jos haluatte ostaa metrolipun niin kävelkää rappuset alas ja sieltä löydätte lipunmyynti pisteen josta voitte ostaa lipun tähän ja tähän hintaan. Mutta joillekkin tämäkin on ylivoimaista ja juuri sain palautteen jossa valitettiin sitä, että miksi en voi viedä ihmisiä tilaisuuden jälkeen ne rappuset alas ja ostaa heidän kanssaan sen lipun. Hei herätkää. Vähän sitä oma-aloitteisuutta peliin. Vaikka ei kieliä osaa niin kyllä sen lipun silti pystyy ostamaan. Lykkää rahat tädille kouraan niin se antaa sen lipun. Ei se ole niin vaikeaa. Samoin sain juuri palautetta kun en ollut opettanut miten hotellin televisio toimii. Jotkut olivat onnellisina katselleen maksu-tv:tä, pornoa varmaankin ja saaneet siitä tietysti pois lähtiessä laskun. Mulla menis koko viikko jos pitäis taluttaa jokainen yksitellen ostamaan metrolippua, kertoa miten televisiota käytetään, miten ostetaan vettä kaupasta ja jne.