Aug
14

Matkaoppaat

Ellet sattunut olemaan radion äärellä viime viikolla niin nyt voit korjata erheesi ja sivistää itseäsi laadukkaalla radio-ohjelmalla.

Aug
12

Viikko takana

Kirjoitus hetkellä on vajaa viikko takana työtä ja elämistä Budapestissa. Nopeasti aika vierähtää, varsinkin kun on tekemistä. Eka viikko on mennyt lähestulkoon siivillä. Paljoa ei ole kotona tullut oltua vaan valtaosa ajasta on mennyt töissä ja kavereiden kanssa kaupungilla. Eikä ainakaan tuleva viikko ole juurikaan tuomassa muutosta asiaan. Tällä viikolla alkoi täällä Sziget festarit, jotka on keski-euroopan suurimmat festarit. Kaupunki kuhisee rastapäitä ja jos jonkinlaisia takkutukkia. Minäkin hain festareille pressi passia mutta ainakaan vielä ei ole mitään vastausta kuulunut. Ihan hyvä toisaalta niin, sillä en festareille olisi juuri edes ehtinyt pistäytymään. Juhlat kestää tosin tuonne sunnuntaille saakka mutta nyt tuntuu että joka illaksi on jotain suunniteltua menoa ja tekemistä. Eipä jää sitten harmittamaan että jää lippu käyttämättä, kun ei sellaista ole edes. 

Tällä viikolla on parina iltana muutama työillallinen ja loppuviikosta menen perjantaina maalle synttärijuhlille ja sitten lauantaina työkaverin luokse grillijuhliin. Säät on mitä mainioimmat nyt grilijuhlia varten päivät on lämpimiä, noin 30 astetta, mutta illat on onneksi aika viileitä ja mahdollistaa nukkumisen levollisissa oloissa. Viime kesänä oli paljon kuumempaa ja silloin nukkuminen oli välillä melkein mahdotonta. 

Löysin viime viikolla uuden suosikki paikankin tästä kaupungista, tai itseasiassa kaksikin suosikkipaikkaa. Ensimmäinen on Rudaksen kylpylä, joka on noin 500-vuotta vanha turkkilainen kylpylä. Siellä on todella rentouttavaa loikoilla ja nauttia olosta. Viimeksi nukahdin sinne. Kylpylässä on useita altaita joissa on jokaisessa hieman eri lämpöistä vettä. Lämpimimmillään vesi on 42 asteista. Se tuntuu jopa vähän polttavalta kun sinne istahtaa. Kaikkiin altaisiin vesi tulee maan alta ja on ns. terveysvettä. Kylpylä on pääsääntöisesti vain miehille, tämä ei kuitenkaan tarkoita että se olisi homo-kylpylä. Ne on ihan erikseen. Ainoastaan tiistait ovat sellaisia päiviä jolloin kylpylä on pelkästään naisille auki ja viikonloppuisin kello 22-04 välisenä aikana on kylpylä sekakäytössä. 

Toinen suosikkipaikka on Budan kukkulat. Siellä on todella upeita paikkoja ja kun tarpeeksi ylös menee niin on ilmakin hieman viileämpää ja raikkaampaa. 

Aug
05

Takaisin Budapestiin

Linja-auton ikkunasta

Nopeasti on loma mennyt ja on aika palata takaisin Budapestiin. Istun parhaillaan linja-autossa suuntana Helsinki-Vantaan lentokenttä. Työt jatkuu heti huomenna, pikainen paluu arkeen. Kolme kuukautta on vielä kautta jäljellä Unkarissa. Lokakuun lopulla päättyy siis kausi ja sitten taas Suomeen. Nopeasti tulee aika varmasti menemään varsinkin kun on mukavasti tulossa kyläilijötä Suomesta.