Sep
23

Here I come PORI

Porin raatihuoneVarsin mieluisaa sähköpostia oli tyypillisen Viagra yms mainonnan sijaan saapunut postilaatikkooni. Porista nimittäin ilmoitettiin että minut on valittu Porin kaupungille erityisnuorisotyöntekijäksi. Sovimme että aloitan pestin 1.11 eli saan vietyä Budapestin kauden kunnialla loppuun. Lähtölaskenta on tosin jo alkanut ja kauheasti ei enää jaksaisi motivoitua näihin nykyisiin hommiin. Eipä onneksi ole kauhean montaa viikkoa tuohon marraskuun alkuun. Kausi loppuu täällä virallisesti 28.10, mulle ei ole vielä lentoja varattu joten tarkkaa suomeen tulopäivää en tiedä. Luultavasti pari päivää tuon kyseisen ajankohdan jälkeen, eli tarkoittaa sitä että saan saman tien raahata tavarani Poriin ja aloittaa uudessa työssä. Tosin sellainen pieni juttu, että mulla ei ole asuntoa vielä. Aloitin katselemaan netistä kämppiä ja muutamia oikein mukavan oloisia puutalo yksiöitä ja kaksioita näytti olevan tarjolla. Perinteiseen kerrostaloon en haluasi kovin helposti muuttaa. Voipi olla että tarviin vähän Porin suunnalta apua kämpän hankinnassa (vink. vink.). 

Ajoitus on kyllä pitä parhain. Luulen että helpottaa suomeen paluuta kovasti se, että on työ mihin tarttua ja tiedossa paikkakunta minne muuttaa. Jos pitäisi vaan tulla suomeen vailla tietoa työstä tai muusta niin kokisin sen varsin ahdistavaksi. Eikä tarvii rasittaa yhteiskuntaa ja lojua työttömänä. Itseasiassa olen ollut elämässäni vain 1 päivän virallisesti kokopäivätyöttömänä. Toivottavasti se riittää. 

Porista mulla ei ihan kauheasti ole kokemusta, oikeastaan vain jazzien kautta olen kaupunkiin päässyt tutustumaan. Silloinkin aika pintapuoleisesti. Ja totta kai jazzien aikaan Pori on ihan jotain muuta mitä muina aikoina. En kuitenkaan usko, että tulen kokemaan Porin mitenkään vastenmieliseksi. Ja asuuhan siinä kaupungissa jo joitakin kavereita ja tuttuja. Joten täältä tullaan Pori. 

Sep
21

Rähinää kaupungissa

Nyt taitaa olla taas se aika vuodesta, kun alkaa mellakat lisääntymään tässä kaupungissa. Lokakuun loppua odotellessa. Eilen laskin että minuutin aikana asuntoni edestä ajoi minuutissa 43 poliisiautoa, poliisien linja-autoa, miehistönkuljetus autoa ja muita poliisi ajoneuvoja. Käy kurkkaamassa mitä Iltasanomat kirjoitti aiheesta.

Sep
15

TVkaista

Kyllä internet on sitten ihmeellinen. Ehdottomasti yksi parhaista nettipalveluista tällä hetkellä on TVkaista. Kyseisen sivuston kautta voi maksua vastaan katsella melkeinpä kaikkia suomalaisia televisiokanavia. Varsinkin näin ulkomailla on mahtavaa että on palvelu josta näkee suomen telkkaria. Toki maikkarin ja ylen sivuilta voi katsella uutisia ja muuta vastaavaa, mutta tuolta sivulta näkee kaikki mahdolliset ohjelmat. Hyvää palvelussa on se, että se toimii samalla tallentavana digi-boksina. Mä en jaksa katsoa telkkaria niin, että pitää odottaa kello kourassa tietyn ohjelman alkamista. Pidän enemmin siitä että voin katsoa ohjelmia silloin kun mulle parhaiten sopii. TVkaista tallentaa kaikkea ohjelman kuluneen kahden viikon ajalta ja ne voi katsoa juuri silloin kun itselle sopii. Paljon käytän myös sitä mahdollisuutta että videot saa ladattua omalle koneelle. Omalta koneelta ne siirtyy iPhoneen ja tuosta kapineesta tulee katseltua ohjelmia metro matkoilla. Kumman nopeasti menee aika bussissa tai metrossa kun on jotain kiinnostavaa mitä tuijotella, maisemien tai tylsien seinien sijaan. 

Sep
15

Lahjuksia

Suomi on siitä mahtava maa, että lahjontaa ei juurikaan ole, ainakaan verrattuna moneen muuhun maahan. Useissa maissahan lahjonta ainakin jollain tasolla on varsin yleistä. Missä sitten menee lahjonnan ja lahjan raja. Useasti kun kohteeseen mennään niin mukana on läjä lahjoja yhteistyökumppaneille, suklaata, koriste-esineitä, viinaa yms. Uskon että näillä lahjoilla on ollut todellista merkitystäkin. Kaikenlaisista pikkutilanteista on varmasti selvitty ihan sillä että joku on ollut pienessä kiitollisuuden velassa lahjojen takia. Pientähän tuo lahjojen tuominen on verrattuna vaikkapa nyt vellovaan Patria kiistaan verrattuna. 

Meillä on toimistolla missä mä majaani pidän toimiston päälikkönä Slovenialainen mies ja hänen kanssaan ollaan kiistelty Patria lahjuksista. Kyseessä ei ole mielipiteiden välinen kiista, vaan puhtaasti maiden välinen kiista. Mä edustan suomea ja syyttäjää ja Gregor Sloveniaa eli puolustajaa. Ei ole päivääkään etteikö asia nuosisi esille jossain vaiheessa. Eikä aisa ole jäänyt pelkästään Patria kiistaan vaan nyt on kyse maiden kunniasta ja paremmuudesta. Mielenkiintoisia keskusteluja on aisan tiimoilta käyty. Tänään Gregor linkitti mielenkiintoisen Videon, joka on ilmeisesti alun perin Nelosen materiaalia mutta esitetty myös Slovenian telkkarissa. 

Sep
13

Mitä seuraavaksi?

Suomessa siis edelleen, huomenna on lento takaisin Unkariin. Siellä on kautta jäljellä vielä noin 1,5 kuukautta. Sitten onkin suuri kysymysmerkki että mitä alan tekemään. Olen ilmoittanut nykyiseen työpaikkaan että ainakin talveksi jään suomeen. Toivon että saisin tuon porin paikan mitä olen hakenut. Mutta jos se ei tärppää niin sitten jotain muuta. En vaan tiedä mitä.

Sen tiedän että Unkaria tulee varmasti ikävä, mutta olen ihan mielelläni palaamassa suomeen. Pääse taas vähän lähemmäksi ystäviä täällä. Aikansa kutakin ja nyt on se olo että ulkomailla olo riittää. Aika menee vaan jotenkin niin valtavan nopeasti, että suomeen paluu on edessä nopeammin kuin ehkä osaan kuvitellakkaan. Toisaalta iso urakka palata takaisin, pitää etsiä kämppä ja haalia tavarat kasaan. Niitä kun on vähän siellä sun täällä ympäri suomea. Enkä edes enää muista mitä kaikkea omistan ja mitä mahdoinkaan viedä kierrätykseen ja mitä annoin kavereille ja muualle. Toisaalta en mä ihan kauheasti sitä kaikkea vanhaa rojua kaipaa edes.

Sep
12

Porissa

Pikainen visiitti suomeen. Tulin pistäytymään porissa pikaisesti. Kävin aamulla työhaastattelussa. Siitä lisää myöhemmin, kun selviää lisää asiasta. Nyt porin miehen luona ja kohta saunaan.