Apr
30

Kilkennyssä ja vapunvietossa

0 kommenttia

KilkennyMuutama päivä on taas mennyt oikein nopeasti. Eilen oltiin viettämässä IFS:n eli Irlanti-Suomi seuran vappujuhlia poliisitalolla. Niin ja ennen tuota tapahtumaa käytiin tutustumassa Kilkennyyn. Se on kaunis kaupunki 2 tunnin junamatkan päässä. Eräs retkikohteistamme. Susanin kanssa käytiin tutustumassa linnaan ja kaupunkiin. Ihana kaupunki täynnä vanhoja rakennuksia, kirkkoja, linna ja vaikka mitä. Helppo retkikohde. Sinne tulee siis luultavasti muutaman kerran suunnattua kesänaikana, jos retket vain myyvät. Tänne tulee tosi pieniä määriä lomailijoita viikossa ja tämän Kilkenny retken vähimmäismäärä on 10. Eli luulen että suurimmalla osalla kerroista tulemme perumaan retken vähäisen osallistujamäärän takia. Kilkenny on parhaiten varmaan tunnettu oluestaan. Tuo tummahko olut nimeltään Kilkenny (yllätys, yllätys) tulee tästä kaupungista. Olutta on tuolla tehty jo monia satoja vuosia…

No varsinaiset vappujuhlat vietimme siis poliisitalolla. Ei varsinaisesti mikään poliisien päämaja, vaan poliisien juhlasali, jota ulkopuolisillekin vuokrataan. Irlanti-Suomi seura järjestää joitakin tapahtumia vuodessa, mutta luulen että vappu on yksi kohokohdista. Väkeä oli paikalla n. 100. Puolet suomalaisia ja puolet irlantilaisia. Oli ihan mukavat juhlat. Oli bändi soittamassa rentoa ja raikasta musaa. Välillä tosin kajahteli kovaäänisistä suomihumppaa ja iskelmiäkin. Me päädyimme paikalle ihan sattumalta ja monen mutkan kautta. Eli ei ollut tarkoitus viettää vappua suomiseurassa, mutta olihan sekin elämys. Irlannissa ei kunnolla vappua tunneta, niin tuo oli hyvä tilaisuus juhlistaa vappua. Tarjolla oli lihapullia (rajoitus vain 2 pullaa per henkilö… Tuli mieleen ihan ala-aste), perunasalaattia, salmiakkia, suomalaista suklaata ja Lapin-Kultaa.

Tänään on vappujatkot menneet töiden merkeissä, kirjoitellessa erilaisia retkipuheita valmiiseen muotoon. Eikös se vappu ole työnjuhlaa. Kuntosalille oli tarkoitus mennä, mutta kun tuolla ulkona sataa niin kovasti. Ei huvita talsia 30 min sateessa, jos sitten huomenna menisi…

ps. Matteri, se kauan odotettu video on jo työnalla….

0 comments
Add a comment