Oct
21

Lähtölaskenta on alkanut

2 kommenttia

Vähiin käy päivät täällä Unkarinmaalla. Lennän täältä pois siis 29.10 eli kahdeksan päivän kuluttua. Nyt alkaa jo pikkuhiljaa olemaan sellainen olo, että tämä vaihe elämässä on päättymässä ja on aika tarttua uusiin haasteisiin. Samalla olen huomannut että työmotivaatio on aika vähäinen, ei juurikaan huvittaisi töitä tehdä, mutta jos muutaman päivän vielä sinnittelisi. Tavaroita en ole vielä alkanut pakkamaan, paitsi työvaatteita. Noita firman vaatteita on aika reilusti, täyttyi yksi urheilukassi noista kuteista ja vielä on äidin luona muutama vaatekappale lisää. No eipä enää tarvitse enää oransseja vaatteita päälle kiskoa. Tosin en mä ihan kirjaimellisesti ole täällä pukeutumissääntöjä noudattanutkaan, ei oikein sovi noi meidän firman vaatteet jokapäiväiseen käyttöön kaupunkikohteessa. 

Tuleva asuntoni Porissa

Sain hankittua itselleni asunnon Porista. Kiitos vaan kovasti Annelle, Minnalle ja Teemulle kaikesta. Vähän tosin jännittää millainen tuo asunto sitten todellisuudessa on. Olen nähnyt sen pelkästään kuvien perusteella. En missään nimessä halunnut muuttaa kerrostaloluukkuun, vaan toivoin kämpältäni vähän enemmän persoonaa ja luonnetta. Hakusessa oi puutalokämpät tai vastaavat  sekä pienet rivitalot. Jälkimmäiset osoittautui liian kalliiksi heti kättelyssä. Yllättävän paljon oli asuntoja tarjolla ja netin kautta niihin oli suhteellisen helppo tutustua, mutta ongelmaksi muodostui kiinteistövälittäjien huono palvelu. Laitoin useammalle välittäjälle viestiä että mikä on tilanteeni ja mistä asunnoista olen kiinnostunut. Vastausprosentti ei ollut kovinkaan suuri ja vastausta sai odotella varsin pitkään. Se siis siitä palvelusta. 

Sain sitten vinkkiä tulevalta esimieheltäni että hänen tutullaan olisi asunto vapautumassa. Niinpä laitoin tarkkailuryhmän asialle, tarkistamaan millainen tuo asunto sitten todellisuudessa on. Puhelimissa kun asunnon omistajan kanssa juttelin niin kämppä kuulosti mitä mainioimmalta. Edullinen (320€ + vesi), kaakeliuuni huoneessa, remontoitu keittiö, pihasauna yms. Erityisen ilahtunut olin tuosta pihasaunasta.

Pihasauna

Ei mikään erikoisen suuri tai hienoa sauna, mutta sauna kuitenkin. Ihan itsekseni en pääse saunasta nauttimaan ja sitä pelkästään omaan käyttööni omimaan. Se on nimittäin yhteisessä käytössä naapureiden kanssa. Kerrostaloista poiketen saunaa ei lämmitetä yhtenä tiettynä päivänä tilauksesta vaan sen voi käydä itse lämmittämässä koska huvittaa. Kyseessä on kunnon puusauna. Mitään suurempia ruuhkia en usko että saunassa on sillä naapureita ei kovinkaan montaa ole. 

Sauna sisältä

Pitää käydä vähän metsätöitä tosin tekemässä enne saunaan menoa, niin on sitten puita mitä polttaa. Marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna olisi siis tarkoitus muuttaa ja saattaa olla että jo kyseisenä viikonloppuna lämpeää tuo sauna. Tosiaan aika vaatimaton sauna on kyseessä, edes suihkua ei siinä ole mutta onnistuuhan tuo peseytyminen ilman suihkuakin vallan mainiosti.

Kovin suuri ei siis ole tuo tuleva asuntosi ja voi olla vähän sopeutumista pieneen yksiöön tämän Budapestin asunnon jälkeen. Mutta mikä tärkeintä mä saan kämpän joka on mun (olkoonkin että se on vuokralla) mutta saan siis levittää kaikki tavarani sinne ja tehdä siitä kodin. Odotan kovasti sitä että pääsen purkamaan laatikoita ja näkemään mitä kaikkea omistankaan. Hyvin on unohtunut ja pyyhkiytynyt mielestä pois mielikuvat omistamistani tavaroista. 

Keittiö

Tuohon asuntoon on siis tehty remontti ihan hiljattain ja keittiö näyttää oikein mallikkaalta. Hyvä seikka on se että keittiössä on mm. pesukone. Mun entinen pesukone kun on nyt äidillä käytössä, äidillä kun hajosi vanha kone. Ja muutenkin se mun entinen pesukone on sen verran iso että se ei oikein mahdu mihinkään pieneen vessaan. Yksi huoli siis vähemmän kun ei tarvitse miettiä missä pesisi pyykit tai että pitäisi heti mennä pyykinpesukone ostoksille. 

Olohuone

Keittiön lisäksi asunnossa on kylpyhuone ja makuuhuone. Asunnossa majailee vielä tällä hetkellä opiskelijaneitokainen jonka sisustus siis näissä kuvissa näkyy. Katsotaan miltä asuntoa näyttää sitten kun mä pääsen siihen asettumaan kodiksi. Tuo neitokainen tosin poistuu ennen mun tuloa… Ei todellakaan ole siis iso asunto, mutta enköhän mä siellä viihdy. Tuossa ainoassa huoneessa on se kaakeliuuni, jolla voi kylminä ja pimeinä talvi-iltoina lämmittää asuntoa ja säästää sähkökuluissa. Azis kepap lupaili että heidän maalta voisi puita löytyä jos vaan puutalkoisiin ryhtyy. Pitääkin siis teroittaa kirves ja mennä nuijimaan puita pieniksi. 

Asunnon pienuus tuottaa sikäli ongelmia, että mun 2 metriä leveä sänky tuskin mahtuu tuohon huoneeseen. Tai kait se mahtuu  mutta sitten ei mahdu yhtään mitään muuta. Hätä ei onneksi ole tämän näköinen, nimitän Aziksen maalta saataisi löytyä vähän kapeampi sänky jonka voisin saada. Muuta kalusteet pitää miettiä sitten kun nään tuon asunnon ihan livenä. Tarkoituksena on että 30. tai 31.10 kävisin asuntoa kurkkaamassa ja sitten viikonloppuna Aziksen avustuksella toisin tavarat kämppään ja muuttaisin sinne asumaan. 

Kiitoksen Porin miehelle ja naiselle kuvista.

2 comments
  1. Porin Mies
    October 21st, 2008 at 12:19 pm

    Tervetuloa vaan!

  2. October 21st, 2008 at 12:27 pm

    Kiitos kiitos

Add a comment