Oct
22

Ystävällistä palvelua ja naisia

0 kommenttia

Budapestin posti

Tänään tapahtui jotain kerrassaan käsittämätöntä, sain hyvää palvelua postissa. Menin väsyneenä ja tylsistyneenä työpäivän jälkeen postiin, lähettääkseni laskuja Suomeen maksettaviksi. Multa kun on kassasta joten kummallisesti melkein kaikki rahat loppu. Niin minä sitten jonottelin aikani postissa. Täällä ei ikinä selviä jonottamatta, posti kun on paikka jossa maksetaan kaikki laskut ja lähetetään kirjeet. Siellä on siis aina porukkaa ja jonot liikkuu yleensä raivostuttavan hitaasti. Tavallisesti tiskin toisella puolella, lasiseinän takana, on tympeä postivirkailija rouva jolta on turha odottaa hymyä tai ystävällistä palvelua. Tänään kaikki kuitenkin oli toisin! Tiskin takana olikin ystävällinen herra joka kaiken kukkuraksi osasi englantia ja jopa pari sanaa suomea. Hän ystävällisesti tiedusteli, että haluanko kirjeeni lähetettäväksi kirjattuna vaiko en. Kun näki että kirje on menossa suomeen niin toivotteli hyvät päivänjatkot ja kiitteli asioinnista. Piti ihan hieraista silmiä ja höristää korvia, että kuulinkohan ihan oikein. Mutta totta se oli. Pääsinpä siis vielä tämänkin päivän kokemaan että Unkarin postissa saa ystävällistä palvelua.

Otsikko mainitut naiset liittyvät siihen, kun olin maalla viettämässä synttäreitäni syyskuussa, niin paikalla sattui olemaan myös Turkulainen viihdekuoro Pandora. Kuoro esiintyi muutamissa kylissä ja pääsinpä minäkin mukaan kuoron esiintymiseen. Ihan en sentään sooloa saanut esittää mutta istua kuitenkin näiden hurmaavien naisten keskellä eräässä esityksessä. Kuvia Hernádin kylän tapahtumasta on täällä.

0 comments
Add a comment