May
11

Kysyttävää

Tänne sivuille julkaisen hauskimpia kommentteja ja kysymyksiä mitä tässä vuosien varrella on töissä vastaan tullut. Mainittakoon että kaikki ei ole tapahtunut minulle vaan osa on kollegoilta kuultuja. Nämä kommentit edustavat kuitenkin sitä kirjoa ja tasoa mitä matkaoppaan arjessa voi parhaimmillaan tai pahimmillaan kohdata. Kommentit ovat kaikki nimettömiä ja niistä olen pyrkinyt poistamaan sellaiset viitteet joista kävisi henkilöllisyys ilmi tai se minkä matkatoimiston asiakas on kyseessä. Sivulle lisään kommentteja sitä mukaan kun niitä muistuu mieleeni tai kun niitä kohtaan.

 

Vietnamissa eräs asiakas kummasteli miksi tiet ovat niin huonossa kunnossa. Kun suomessa tiet ovat todella hyviä, niin eikö Vietnamilaiset osaa rakentaa teitä. Sehän on todella loogista verrata suomea ja vietnamia keskenään. Maiden elintasossa kun ei juurikaan ole eroja. Tottakai maa apnostaa ensimmäisenä teiden rakentamiseen, jotta turiteillä on mukava matkustaa ilmastoidussa bussissa. Toisijaisia arvoja ovat köyhyyden poistaminen maasta, terveydenhuollon kehittäminen ja koulutuksen parantaminen. Ei kait nyt oman maan kansalaisilla ole niin väliä. Tottakai he laittavat etusijalle länsimaalaiset matkailijat. (15.05.2008)

Tapahtunut Budapestissa. Eräs asiakas kyseli ihmeissään kenen nämä kaikki autot ovat, mitkä on pysäköity tänne kadun varsille. Kuka ne omistaa ja miksi ne on täällä kadulla. No mitäs kuvittelet, oliskohan vaikkapa ihmisten jotka asuu täällä. (11.05.2008)

Eräs asiakas kommentoi sitä että miksi ei matkatoimistot tee mitään hotellin puhelimille. Kun puhelin soi eikä siihen ehdi vastaamaan niin siinä alkaa punainen valo vilkkumaan. Miksei siihen voi tulla sen punaisen valon sijasta kirjekuoren kuvaa niin kuin hänen kännykässään. No tottakai mä lähden korjaamaan hotellin kaikki puhelimet ja asentamaan sen kirjekuoren kuva ilmaisimen niihin. Tottakai meillä kuuluu koulutkseen myös puhelinasentajan koulutus ja tottakai hotelli antaa mun tehdä tämän. Ja tietenkään mulla ei ole mitään muuta tekemistä. (11.05.2008)

Turkissa missä on kulkukoiria aika paljon niin eräs asiakas kommentoi sitä etteikö matkatoimisto voi tehdä kulkukoirille mitään. No totta kai voi. Mun tarvii vaan eka käydä ostamassa mun haulikkoon ammuksia, niin sitten menen heti aamusta rannalle ampumaan jok’ikisen koiran mitä siellä näen. Sehän on ihan selvä juttu. (11.05.2008)

Vietnamissa eräs asiakas valitteli sitä että ravintoloiden tarjoilijat ei osaa englantia tai suomea. Eikö matkatoimisto voisi tehdä tälle asialle jotain. Ilman muuta voi. Tyhmää edes kysyä tällaista. Meillä on juuri alkamassa englannin ja suomen kielen kielikurssit jokaisessa kaupungin tuhannessa ravintolassa. Mullahan on siis äidinkielen ja englannin kielen opettajan tutkinto. Eikä siihen nyt niin kovasti aikaa mene. Ihan mielelläni tällaista asiaa hoidan muun työn ohella. Tämä asia kun mulle nimenomaan kuuluukin. (11.05.2008)

Eräs asiakas soitteli useat kerrat jos jonkinlaisesta asiasta palvelupuhelimeen ja viimeisellä kerralla hän tiedusteli että minne hän voi nämä puhelut maksaa. Hän siis soitti omasta kännykästään tavalliseen paikalliseen kännykkänumeroon. Mutta ei tahtonut tajuta sitä että puhelusta tulee lasku suomessa ihan normaalisti. Hän oli jo melkein matkalla vastaanottoon maksamaan puhelua. Siitä vaan maksamaan vastaanottoon omasta kännykästäsi soittamaasi puhelua. Maksa vastaanottoon puhelu ja sitten kun saat laskun niin lähetä lasku hotelliin niin vastaanotto voi sitten maksaa sinun rahoistasi sen puhelun. Helkkarin helppoa. Todella hyvä idea. (11.05.2008)

Erään kaupungin matkailuesitteessä oli mainittu erä kauppa jota ei enää ole, se purettiin hieman esitteen julkaisun jälkeen. No eräs asiakas valitti tästä että miksi tällaista tietoa on esitteessa. Eikö matkatoimisto voisi järjestää asioita niin että kaikille suomalaisille ilmoitettaisiin tästä asiasta. Jälleen on perkeleen hyvä idea. Mä just kävin ostamassa kaikki suomen puhelinluettelot ja aloitan huomenna soittamaan kaikille suomalaisille ja tiedottamaan että tätä kauppaa ei sitten enää tässä kaupungissa ole. Hyvät ihmiset ymmärtäkää että painettuja opuksia ei korjata joka viikko. Ei se painattaminen mitään ilmaista ole. Eikä kellään ole aikaa joka saakelin viikko kiertää joka ikistä kauppaa ja ravintolaa ja tarkistaa onko ne vielä olemassa. (11.05.2008)